- Jordy (23, Ede)

Van kleins af aan had ik al heel erg last van zweethanden. Zo erg, dat ik mijzelf erdoor ongemakkelijk en onzeker ging voelen. Vooral als ik van te voren al wist dat ik mensen een hand moest schudden. Bijvoorbeeld op verjaardagen, ontmoetingen, school, werk.

Ook in het dagelijks leven had ik hier last van. Met autorijden of mijn telefoon openen, zulke dingen gingen niet met mijn zweethanden. Meerdere keren ben ik bij de huisarts en het ziekenhuis geweest. Zij boden mij verschillende opties, zoals zalfjes en pilletjes. Alles heb ik wel gehad, maar niks werkte. 4 Maanden geleden ben ik opnieuw naar mijn huisarts gegaan en deze verwees mij door naar het ziekenhuis. De dermatoloog kwam toen met 2 opties: botox of iontoforese. Hier was ik niet tevreden mee.

Toen ben ik op internet gaan kijken naar andere opties en kwam ik de HyperHydrosis Kliniek tegen. Na wat recensies te hebben gelezen en de website goed doorgekeken te hebben was ik erg geïnteresseerd en liet dit ook aan mijn moeder zien. Na wat overleg besloten te bellen naar de kliniek en dat is het beste wat ik ooit heb gedaan. Ik werd gelijk vriendelijk te woord gestaan via de telefoon en heb toen een afspraak gemaakt bij de kliniek. Daar heb ik toen keuringen ondergaan en persoonlijke informatie ingevuld.

3 Weken later werd ik al geopereerd aan mijn handen. Dit verliep heel smooth. In de ochtend werd ik in het ziekenhuis in Groningen ontvangen voor Froukje en mocht ik meelopen naar de kamer waar ik na de operatie zou komen te liggen. Hier kon ik mij omkleden en mijn operatie-kleren aandoen. 2 Uur later lag ik alweer geopereerd en al op mijn kamer.

Hier heb ik overnacht en mocht de volgende ochtend rond 10 uur weer gaan, na goedkeuring van de dokter. Na de operatie heb ik 2 tot 3 weken toch wel redelijk last gehad van de narcose en de ingreep zelf. Maar, dit was het 100% waard!! Ik heb nu geen last meer van zweethanden en voel me minder onzeker. Ik kan nu met plezier naar verjaardagen of andere dingen doen wat ik hiervoor niet kon.