- Diane (58, Zwolle)

Zaterdag 26 november 2016, zijn mijn zoon [32] en ik [58] begonnen aan ons leven na hyperhidrosis!!! Hulde voor het team van de kliniek die dit mogelijk heeft gemaakt.

Ik hoop dat ik met ons verhaal mensen over de streep kan trekken, zodat ook zij van deze hinderlijke kwaal verlost kunnen worden.

Voorafgaand aan deze operatie hadden wij een aantal weken daarvoor een intakegesprek. Daarin werd bepaald of je in aanmerking kwam voor een operatie. In ons geval was dat heel duidelijk. Alle twee hadden we kletsnatte handen. Daarna werd heel duidelijk de procedure uitgelegd en was het wachten op de operatie datum.

Mijn zoon en ik werden die ochtend om 8.00 uur opgehaald door Froukje van de kliniek, bij de receptie van het Martini Ziekenhuis. We hadden geen tijd om erg zenuwachtig te worden. De verpleegsters waren zeer betrokken en voor we het wisten waren we klaar voor de operatie. Zelfs in de operatiekamer voelden we de passie en betrokkenheid van het team. Ik was om 9.00 uur aan de beurt en mijn zoon ongeveer een half uurtje later.

Wij beiden waren om ongeveer 10.30 uur terug op de kamer.

We hebben totaal geen pijn ervaren. De medicatie die we tijdens de operatie en daarna kregen, heeft hier prima voor gezorgd. Waar ik een beetje tegen op heb gezien, dat ik last van mijn longen (druk op de borstkast) zou krijgen, is helemaal niet gebeurd. Fantastisch toch, zeker gezien mijn leeftijd!

De verpleegsters waren super en het gesprek met de longarts in de loop van de middag was bijzonder fijn. Goede uitleg gehad over hoe de operatie was verlopen en hoe het verder zou gaan in de loop van de week. Overigens erg fijn dat we een nachtje in het ziekenhuis konden blijven. Dat gaf ons veel rust en een goed gevoel.

Inderdaad kwamen de natte handen, zoals voorspeld na 2 dagen even terug. Maar daar waren we op voorbereid. Dit euvel was na 3 dagen over. Wat een feest! Ik heb de medicatie strikt aangehouden volgens schema van de arts en echt geen pijn gehad. Ook mijn zoon niet.

Kortom, we zijn heel blij dat we het gedaan hebben en dat we zodoende van ons hinderlijke handicap verlost zijn.