- Ilse (28, Groningen)

Ik studeer verpleegkunde. Bij mijn eerste stage moest ik elke dag meerdere keren handen schudden. De reactie van deze mensen was iedere keer weer vervelend. Daarnaast ontdekte ik dat het voor mij praktisch onmogelijk was om handschoentjes aan en uit te doen. Naast alle problemen met mijn natte handen in het dagelijks leven, kwamen nu ook de problemen bij mijn werk.  

Een reden om weer aan de bel te trekken bij de huisarts.Via het Martiniziekenhuis werd ik doorverwezen naar de HyperHidrosis Kliniek. In juni ben ik geopereerd. Ik ben nog elke dag verbaasd over mijn droge handen. Ik denk bij het handen geven en tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden als verpleegkundige nog heel vaak aan het feit dat ik droge handen heb. Ik ben er nog elke dag zo blij mee! Wel heb ik compensatiezweet op mijn achterbenen. Maar dit ziet en voelt niemand.

De operatie is mij erg meegevallen en van het resultaat had ik niet durven dromen. In de HyperHidrosis Kliniek ben ik zeer goed ontvangen (dankzij Froukje) en hebben ze mij heel goed geholpen. Waarvoor ik heel dankbaar ben. Het spreken en zien van lotgenoten voor en na de operatie heeft mij ook goed gedaan.