wat is het?

Zweten is een normale, zinvolle functie van ons lichaam. Daardoor wordt de temperatuur van het lichaam gereguleerd en overmatige warmte aan het lichaam onttrokken. Daardoor koelt de huid af. Maar bij hyperhidrosis is daar al lang geen sprake meer van. Je zweet veel heviger dan noodzakelijk.


meer informatie...

welke vormen?

Hyperhidrosis komt voor in een Primaire en een Secundaire vorm. Bij Primaire Hyperhidrosis is er geen aanwijsbare oorzaak. Primaire Hyperhidrosis beperkt zich voornamelijk tot handen, voeten en/of oksels. En is meestal symmetrisch: het komt voor aan zowel de rechter- als de linkerkant van het lichaam.


meer informatie...

hoe ontstaat het?

Over het algemeen is niet precies bekend waar Primaire Hyperhidrosis vandaan komt. Of hoe het ontstaat. Zweten wordt geregeld door delen van de hersenen, het ruggenmerg en de sympathische zenuw. De sympathische zenuw is het autonome, niet controleerbare deel van ons zenuwstelsel.


wat kunt u zelf doen?

hoe stel je het vast?

Belangrijkste criteria: - gedurende meer dan 6 maanden overmatig zweten - zonder aanwijsbare oorzaak - voornamelijk handen, oksels en voeten - aan beide zijden van het lichaam - minimaal 1 aanval per week - wordt als handicap ervaren - begonnen vóór het 25ste levensjaar - het komt in de familie voor....


meer informatie...