- Remco (33, Groningen)

Op 4 maart 2017 ben ik geopereerd voor mijn zweethanden. Ik ben heel erg blij met het resultaat! mijn handen zijn harstikke droog. Een geweldige bijkomstigheid is dat ze ook warm zijn! Jarenlang heb ik last gehad van klamme en (daardoor ook) koude handen.

Eigenlijk met alles wat je doet hou je rekening met het feit dat je zweethanden hebt. Met name het schudden van handen vond ik het meest vervelende. Als ik bijvoorbeeld in de stad liep en ik zag een bekende, dan deed ik soms alsof ik die niet zag, puur omdat ik geen handen wilde schudden.

Een ander voorbeeld: tijdens een gesprek met iemand waar ik weet dat je aan het eind handen schud ben ik al op voorhand (om maar even een toepasselijke term te gebruiken) hiermee bezig in mijn hoofd. Hoe absurd is het eigenlijk dat je daar überhaupt bij stil staat. Dat hoef ik dus nooit meer te doen! Het voelt nu als een bevrijding en je zelfvertrouwen krijgt een boost!

Via de huisarts en vervolgens dermatoloog ben ik bij de Hyperhidrosis kliniek uitgekomen. Hier heb ik een heel goed en fijn gesprek gehad. Ik had eigenlijk meteen het gevoel dat ik hiervoor wilde gaan.

De operatie zelf vond ik helemaal niet vervelend. Het team die je helpt en behandeld is zeer vriendelijk en professioneel! Na een nacht te hebben geslapen in het Martiniziekenhuis Groningen, ben ik met droge en warme handen weer naar huis gegaan!

Als je mijn of een van de andere verhalen hier herkent zou ik zeker contact opnemen met de Hyperhidrosis kliniek!