“Geen moment spijt gehad…”

- Banu (24, Schagen)

Het is nu precies een jaar geleden dat ik de operatie heb ondergaan. En ik heb er geen moment spijt van gehad, Ik ben hiervoor zo dankbaar, voor Froukje en het hele team. Maar vooral Froukje. Ze heeft me zo goed begeleid in het hele proces. Ik wil Froukje enorm bedanken!! Een top kliniek dit!!

“Het was bijna een leuk weekendje weg….”

- Natalie (42, Papendrecht)

Waarom heb ik hier zo lang mee gelopen, dat is de vraag die ik mij nu stel. In september had ik de intake. Daarna werd ik ‘goedgekeurd’ voor de operatie. 9 november was het zover en werd ik s morgens verwacht in Martini Ziekenhuis, Froukje kwam mij persoonlijk ophalen bij de balie. Alles werd duidelijk uitgelegd en de zorg was optimaal.

Aardige chirurg, aardig verplegend personeel, lotgenoten op één kamer: het was bijna een leuk weekendje weg. Je werd na de operatie zeer goed in de gaten gehouden en tijdens ontslag werd benadrukt te bellen bij elke twijfel.

Zo blij dat ik deze stap heb genomen, mijn handen zijn voor het eerst in ruim 20 jaar droog. Zodra ze iets hebben voor de voeten, lig ik als een van de eersten op de stoep. Ik kan eenieder dit alleen maar aanbevelen, blijf niet onnodig hiermee lopen, de HyperHidrosis Kliniek helpt je er zo van af.

“De operatie ondergaan was het 100% waard…!”

- Asude (16, Apeldoorn)

Mijn grootste onzekerheid is weggegaan! Ik heb geen last meer van mijn extreme zweethanden en -oksels. Ik wil het team van de HyperHidrosis Kliniek en Froukje heel erg bedanken voor alles. De operatie ondergaan was het 100% waard!

“De volgende morgen alweer naar huis….”

- Jordy (23, Ede)

Van kleins af aan had ik al heel erg last van zweethanden. Zo erg, dat ik mijzelf erdoor ongemakkelijk en onzeker ging voelen. Vooral als ik van te voren al wist dat ik mensen een hand moest schudden. Bijvoorbeeld op verjaardagen, ontmoetingen, school, werk.
lees meer...

“Echt een TopTeam….”

- Tamara (25, Harlingen)

Ik ben erg tevreden over de HyperHidrosis Kliniek. Echt een TopTeam. Jullie hebben mij goed begeleid de dag van de operatie. En ik ben erg blij met het resultaat. Ik wil jullie heel erg bedanken.

“Niet te beschrijven…..”

- Maichel (36, Amsterdam)

Ik kan niet met woorden omschrijven hoe dit mijn leven positief heeft veranderd. Ik wil het hele team en Froukje 1000x bedanken voor hun goede zorg. Beste beslissing ooit. Dank je wel 😉 xx

“Verborgen handicap…”

- Maria (35, Zwolle)

Sinds ik mij kan herinneren heb ik ernstig zweethanden, -voeten en -oksels gehad. Jarenlang onder behandeling geweest bij de dermatoloog. Van Botox tot iontophorese-apparaat, medicijnen, zalfjes en sprays geprobeerd. Allemaal zonder resultaat. Nu is het precies een maand na de operatie ETS aan mijn zweethanden.
lees meer...

“Ik durfde bijna niet intiem te zijn……..”

- Anoniem

Mijn zweethanden waren voor mij echt een groot probleem in mijn dagelijks leven. Iets wat voor anderen zo vanzelfsprekend was, zoals een hand schudden, was voor mij al een gruwel. Enkele vriendinnen van mij wisten dat ik zweethanden had, maar niet dat het zo zwaar voor me was. Ze reageerden meestal met iets als: "mensen vinden het helemaal niet zo erg als jij denkt". Daar gaat het grotendeels helemaal niet over, het gaat erover dat ik me er verschrikkelijk ongemakkelijk bij voelde.
lees meer...

“Eindelijk geen koude handen meer…”

- Remco (33, Groningen)

Op 4 maart 2017 ben ik geopereerd voor mijn zweethanden. Ik ben heel erg blij met het resultaat! mijn handen zijn harstikke droog. Een geweldige bijkomstigheid is dat ze ook warm zijn! Jarenlang heb ik last gehad van klamme en (daardoor ook) koude handen.
lees meer...

“Het voelde alsof ik in gevangen zat in zweet”

- Elma (35, Drachten)

Als ik eerder had geweten dat deze behandeling bestond had ik het gelijk gekozen, in plaats van jaren experimenteren met behandelingen die niet werken. Ik ben jaren onzeker door het leven gegaan en nu kan ik eindelijk weer normaal functioneren. Het voelde alsof ik een handicap had. Het voelde alsof ik gevangen zat in zweet. Dit heeft mijn leven veranderd en ik voel mij weer vrij. Ik raad het iedereen die er last van heeft aan.
lees meer...

“Vervelende reactie tijdens handen schudden….”

- Ilse (28, Groningen)

Ik studeer verpleegkunde. Bij mijn eerste stage moest ik elke dag meerdere keren handen schudden. De reactie van deze mensen was iedere keer weer vervelend. Daarnaast ontdekte ik dat het voor mij praktisch onmogelijk was om handschoentjes aan en uit te doen. Naast alle problemen met mijn natte handen in het dagelijks leven, kwamen nu ook de problemen bij mijn werk.
lees meer...

“Mijn laatste redding…….”

- Anoniem

Ik heb al zo lang als ik mij kan herinneren last van zweethanden. Altijd en overal. Na verschillende crèmes, iontoforese en Botox geprobeerd te hebben, was dit mijn laatste redding. In eerste instantie keek ik heel erg uit naar de dag van de operatie. Maar hoe dichter bij het kwam, hoe zenuwachtiger ik werd.
lees meer...

“Nooit meer handdoekjes en handschoenen…..”

- Martine (28, Pesse)

Vorig jaar maart ben ik geopereerd aan mijn ernstige zweethanden. Ik ben nu een jaar verder en dit is het beste jaar tot nu toe. Door de operatie heb ik veel meer dingen kunnen ondernemen, zonder schaamte. Het enige wat ik heb over gehouden aan de operatie zijn de zweet signalen.
lees meer...

“Eindelijk verlost van hinderlijke handicap….”

- Diane (58, Zwolle)

Zaterdag 26 november 2016, zijn mijn zoon [32] en ik [58] begonnen aan ons leven na hyperhidrosis!!! Hulde voor het team van de kliniek die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik hoop dat ik met ons verhaal mensen over de streep kan trekken, zodat ook zij van deze hinderlijke kwaal verlost kunnen worden.
lees meer...

“Ik voelde dat ik zweethanden kreeg, maar er gebeurde niks…..”

- Evelien (33, Assen)

Zo lang als ik me kan herinneren had ik al last van zweethanden, zweet-oksels en zweet-voeten. Meerdere keren op een dag moest ik me wassen en schone kleding aantrekken. Mensen een hand geven vond ik niet fijn omdat ze altijd zweterig waren en dus vermeed ik dat het liefst. Ook met mijn werk ondervond ik er veel hinder van.
lees meer...

“Na tien jaar eindelijk overstag gegaan…..”

- Dorien (20 jaar, Vriezenveen)

Al van kleins af aan transpireren mijn handen overmatig. Plasjes water lagen er op mijn schoolbankje als ik moest schrijven, of gewoon moest luisteren met de handjes boven tafel. Met tennissen ging nogal eens mijn racket over het net in plaats van de bal. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken. Allerlei middeltjes en behandelingen heb ik geprobeerd, maar allemaal zonder resultaat.
lees meer...