- Elma (35, Drachten)

Als ik eerder had geweten dat deze behandeling bestond had ik het gelijk gekozen, in plaats van jaren experimenteren met behandelingen die niet werken. Ik ben jaren onzeker door het leven gegaan en nu kan ik eindelijk weer normaal functioneren. Het voelde alsof ik een handicap had. Het voelde alsof ik gevangen zat in zweet. Dit heeft mijn leven veranderd en ik voel mij weer vrij. Ik raad het iedereen die er last van heeft aan.

In september ben ik geopereerd. Ik heb voor zo ver ik weet al heel mijn leven last van zweethanden. Ik ben naar de huisarts gegaan met de vraag of ze mij hiermee kunnen helpen. Mijn huisarts verwees mij door naar een dermatoloog en ik kreeg pillen mee, maar helaas werkte het maar kort en ik hield er een overactieve blaas aan over.

Toen besloot mijn dermatoloog 1ml botox in mijn handen te spuiten met 30 prikjes in een hand, dit deed heel erg pijn en het werkte niet. Daarna kreeg ik 2ml botox en toen dat ook niet werkte, voelde ik mij een proefkonijn. Helaas gaf niks effect en ik was ten einde raad.

Toen zocht ik via Google en kwam ik uit bij de HyperHydrosis Kliniek. Ik was bang om een afspraak te maken, omdat het volgens mijn dermatoloog een groot risico is om mijzelf te laten opereren. Achteraf denk ik dat hij zijn patiënten niet kwijt wilde. Of hij weet niks over de nieuwste technologie en methodes van de behandeling. Ik had op mijn werk een collega die er ook last van had en zij vertelde mij dat ze zich had laten opereren bij Hyperhydrosis en dat het werkt. Toen ik dat hoorde had ik eindelijk weer hoop.

Uiteindelijk heb ik de stap genomen om een afspraak te maken. Alles werd duidelijk uitgelegd en het ging allemaal heel snel. Voor ik het wist werd ik geopereerd. Toen ik uit de narcose kwam had ik direct droge handen. Het verbaasde mij dat het helemaal geen pijn deed. Ik kon eigenlijk de tweede dag na mijn operatie al werken.

Ik wil Hyperhidrosis kliniek heel erg bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. Ik wil speciaal Froukje in het apart willen bedanken omdat ze haar werk super heeft gedaan.