- Maria (35, Zwolle)

Sinds ik mij kan herinneren heb ik ernstig zweethanden, -voeten en -oksels gehad. Jarenlang onder behandeling geweest bij de dermatoloog. Van Botox tot iontophorese-apparaat, medicijnen, zalfjes en sprays geprobeerd. Allemaal zonder resultaat. Nu is het precies een maand na de operatie ETS aan mijn zweethanden.

Ik heb gelijk na de operatie droge handen en er als cadeau ook droge oksels bijgekregen. Terwijl ik alleen voor de handen was geopereerd. Als ik dit had geweten, had ik er geen seconde over getwijfeld. Ik snap ook niet waarom er bij zoveel dermatologen nog de onwetendheid oftewel angst er is over de operatie.

Allereerst wil ik het team van de hyperhydrosis kliniek bedanken voor het feit dat zij de hyperhydrosis-klachten van patiënten serieus hebben genomen en deze kliniek hebben opgezet voor verbazingwekkend goede blijvende resultaten.

Ik had van de 24 uur per dag zeker wel 20 uur natte koude handen en natte oksels. Vooral bij spanning, stress of warmte. Terwijl ik nu compleet droge handen en oksels heb. Zelfs het zweten aan mijn voeten is tot 20% verminderd. Verder heb ik ook geen last van compensatie zweet of andere complicaties. Met de pijnstillers die je voorgeschreven krijgt is de pijn na de operatie ook heel goed te doen.

Lang verhaal kort: mocht je aan ernstig hyperhydrosis lijden... twijfel geen moment aub. En laat je opereren. Ik heb geen seconde spijt gehad. En raad iedereen dit aan. De klachten voelden voor mij als een verborgen handicap. Belemmerde mij in zoveel dingen in mijn leven. Terwijl ik nu zelfverzekerd en mezelf vrij voel.

Liefs, Maria